Viejo Feo – Chardonnay fra Chile

En let tør hvidvin

Viejo Feo – Chardonnay Reserva fra Maule Valley i Chile er en rigtig lækker frisk Chardonnay. Her på Vesterlyng Café serverer vi den afkølet.

Den smukke Chardonnay har en sprød gul/grønlig farve. Den dufter af intense tropiske aromaer som ananas, citrusfrugter og bananer. I ganen er vinen intens og frisk med mineralske noter samt et behageligt og velafbalanceret syreindhold.

Vinen er uden fadsmag. Den er en perfekt vin til fisk, skaldyr og stærke oste. Vinen holder 13 % alkohol. 

Maule Valley ligger 260 km syd for Santiago, som er Chiles hovedstad. Det er en region med voksende vinproduktion, der daterer sig helt tilbage til den spanske kolonitid. I dag er der omkring 25.700 hektar dyrkede vinstokke, opdelt i 9.000 hektar med hvide druer og 16.000 med røde druer.

Der er forskellige underzoner i Maule Valley. Denne vin kommer fra deres egen vingård “Fundo Lagares del Maule”, der ligger i Villa Alegre, der er et koldere område nær Andesbjergene. Den signifikante temperaturforskel mellem nat og dag giver en mulighed for at udvikle vine med dyb farve og intense aromaer.

Vi sælger en flaske for 149,- kr. Du kan også få den som glas i Caféen. 

Der er noget bedre end en afkølet hvidvin? Nej vel – og du kan endda købe vin som TakeAway, hvis du ikke vil nyde den ude foran cafeen eller inde i vores hyggelige cafe. Du kan også købe vinen som Huset vin i glas i Vesterlyng Cafe.

 

Casa La Luna Verdejo – Viura/Verdejo fra Spanien

En let hvidvin med sødme

Vesterlyng Café synes at dette er en rigtig frisk og lækker Verdejo fremstillet på druer fra vinmarker i Castilla Y León-området. Viura-druen giver en duft af citron og bidrager med friskhed, mens Verdejo-druen bidrager med aromaer, der minder om grønt græs – ligesom her på Vesterlyng Camping. Vinen har en flot lysegul farve med bløde grønne højdepunkter. Den er meget ren og lys i næsen med en snert af grapefrugt, ananas, mango og æble. I ganen er vinen frisk og blød, med en lang og frugtagtig afslutning. 

Det er en vin, der passer til de fleste af Caféens retter. Dens karakter passer godt sammen med stegte fisk, salater, pasta og alle slags grøntsager. Vinen holder 12,5 %. 

Vi sælger en dejlig kølig hvidvin på flaske for 149,- kr. Du kan købe Casa La Luna – som Husets Vin i glas i Caféen. 

Domaine du Bosc – Syrah fra Languedoc Frankrig

En elegant rosé

Denne vin er ren og flot vin og lys i farven. Det er en smagfuld Rosé fra Domaine du Bosc i Languedoc. Den er ikke så sødlig, men den har en flot fylde og en lang og elegant eftersmag. Fransk rosé når det er allerbedst. 

Domaine du Bosc er en fremragende rosé der passer perfekt til Vesterlyng Cafés retter. Alt fra laks til kylling eller til bare at nyde på Vesterlyng Caféens terrasse når solen viser sig, måske med en Tapas platte.

Denne rosé serveres afkølet og holder 12,5 % alkohol.

Vi sælger en flaske for 149,- kr. Du kan også købe denne rosé – Domaine du Bosc – som Husets Vin i glas i Caféen. 

Beliggende på et lille vulkansk udspring, er Domaine du Bosc et meget specielt område langs den varme kyst i Sydfrankrig. 66 hektar beplantet med 12 forskellige druesorter, hvor der er hovedvægt af Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon Petit Verdot i de røde druer samt Chardonnay Muscat og Viognier i de hvide. Den meget specielle jordbund giver vinene en smagfuld og elegant stil, med mange vitaminer og mineraler i både røde og hvide vine. En vin der appellerer til mange af Vesterlyng Cafés gæster.

Coral Coast – Shiraz – Australien

En let krydret rødvin

Coral Coast er fra sydøst Australien. Vinen har en dybrød farve og aromaer med modne solbær, rabarber, mørke bær og lidt krydret undertoner af sort peber.

Coral Coast er en typisk Australsk Shiraz. Prøv den med vores Filet Steak.

Den er fyldig og cremet i smagen, har bløde tanniner, en fyldig krop samt en dejlig lang eftersmag.

Vinen anbefales til oksekød, svinekød, pastaretter samt cremede lette oste.

Vinen holder 13 % alkohol. På Vesterlyng Café kan du købe en flaske for 149,- kr.

 

Viejo Feo – Cabernet Sauvignon – Chile 

En fyldig vin, og masser af vin for pengene 

VIEJO FEO Cabernet Sauvignon Vina Tinajas Maule Valley. Farven på vinen er intens rød. I næsen afsløres aromaer af bær, blommer, vanilje og sort peber. I ganen er vinen silkeblød med en rund, kompleks tannin samt en god karakter. Den fremragende struktur understreger en vedholdende og rig afslutning. Vinen er meget frugtagtig og let at drikke og kan derfor nydes både alene eller sammen med oksekød, kylling, svinekød, pasta eller ost.

Dette kan nemt gå hen og blive Vesterlyng Cafés best seller i 2021. Rødvinen er blød og lækker med en lang eftersmag.

Vinen holder 13,5 % alkohol. Pris hos Vesterlyng Café 149,- kr. 

 

Trulli – Primitivo- Italien

Trulli er fyldig, fløjlsagtig og elegant med en lang og god eftersmag

Vinen er produceret af den innovative og lovende vinmager Alessandro Michelon. Primitivo på højt niveau fra Salento regionen, der ligger i det sydlige Italien, nærmere betegnet Puglia eller Puglien, hvor vinhuset Masseria Borgo dei Trulli ligger. Trulli har fokus på produktion af mørke, tykhudede oprindelige druesorter af højeste kvalitet.

Primitivo Trulli er intens rubinfarvet og viser koncentrerede aromaer af sorte kirsebær, svesker, varme krydderier og hvid peber. Mundfølelsen er fyldig, koncentreret, fløjlsagtig og elegant med bløde, men alligevel faste tanniner samt en lang, god eftersmag.

Denne Primitivo egner sig perfekt sammen med oksekød, Galloway oksekød, krydret svinekød, kylling samt medium faste oste. Vi køler den gerne en smule ned, hvis du ønsker det. Den gør sig nemlig også godt ved 15-16 grader. 

Vinen holder 14 % alkohol. På Vesterlyng Café kan du købe en flaske af vinen for 219,- kr.

 

Ponte Veccio – Moscato – Spanien

En let sødmefuld mousserende vin

Kan du lide Asti, er det denne du skal vælge. 

Dette er en forfriskende Moscato med naturlige bobler. 

Moscato Ponte Vecchio Bianco er en forfriskende lækker, let sødmefuld mousserende vin. Den er uimodståelig og med små og elegante bobler. Denne Moscato er produceret med omhu på druerne Muscat og Sauvignon Blanc, efter opskrift af italienske vinmagere.

Den dufter smukt af blomster. Det er ungdommens vin, fuld af lidenskab og skønhed. En moderne og sjov vinstil, der sætter tendenser verden over.

Denne Moscato er lavet efter Frizzante metoden, hvilket vil sige, at der er tale om en let, mousserende vin, hvor anden gæringen foregår i særlige tryktanke. Efter dannelsen af boblerne tappes vinen på flaske. Disse Frizzante vine har et tryk på cirka 2,5 bar, hvilket er omtrent halvdelen af en Spumante eller Champagne. For at fange de naturlige frugtaromaer fra Moscato druen, er kun selve druerne med, og efterfølgende er de udvalgte druer presset meget forsigtigt.

Vi anbefaler at servere denne Moscato til tapas, salater, pasta, krydrede retter, eller blot som ren nydelse på Vesterlyng Cafés terrasse.

Vinen holder 9% alkohol og kan købes på Vesterlyng Café for 199,- kr.

 

Viña Cecilia – Moscato Rose – Spanien 

Mousserende, delikat, frisk og lækker Moscato Rosé

Viña Cecilia Moscato Rose mousserende Frizzante. En populær Moscatovin som skal nydes køligt.

Moscato i høj kvalitet med Master vinmager Fernando Tarins hjælp har de verdensberømte Muskat druer udviklet sig til denne delikate vin med en meget frisk, lækker frugtsødme og en naturligt lav alkohol. Man kan udmærket forestille sig, hvordan varmen i den spanske sommer kunne drive en vinproducent til at skabe denne ultimative tørstslukker.

Vina Cecilia Moscato Rose er så sprød og frisk som en drue plukket fra vinstokken og med en tilfredsstillende kilden på tungen af lidt mousserende. Aromaen er smukt afbalanceret og består af søde bærfrugter, lime, hvide blomster og en antydning af krydderi. Smagen er fantastisk afbalanceret med en forfriskende sødme.

Druesammensætning er 96 % Moscato og 4 % Garnacha.

Moscato af denne type kan nydes til velkomst, helstegt pattegris, lettere krydret retter, af dem som kan lide vin med lidt sødme, eller bare til ren nydelse.

Vi serverer denne dejlige Moscato afkølet.

 

Le Contesse – Prosecco – Italien 

En tør velsmagen Prosecco – hvis du er til “rigtige” bobler

Unik, mousserende når det er bedst med Prosecco. Et af italiens bedste og topsælgende Prosecco vinhuse. Familien Bonotto har specialiseret sig i produktion af højt værdsatte mousserende vine og DOC vine. Le Contesse prosecco er frisk med en fyldig bouquet, duft af grønne æbler, strågul farve, elegante fine bobler med en cremet og blød eftersmag.

Denne Prosecco er halvtør, men ikke i smagen, hvor den udgiver friskhed og masser af fedme i vinen.

Server den til lette frokostretter, tapas, fisk, som velkomst, let buffet eller til ren nydelse.

Vesterlyng Café serverer denne Prosecco afkølet. Prosecco holder 11 % Alkohol.

rødvin hvidvin rose og champagne bobler kold vin

Læs mere om

Specialøl fra Holbæk Bryghus

Specialøl fra Holbæk Bryghus

Specialøl serveres kolde i Vesterlyng Café Vesterlyng Café serverer No5 fra bryggeriet Holbæk Bryghus. Mikrobryggeriet startede i 2005 med Elisabeth Gotschalck som brygmester. Vi har valgt at have følgende tre Bryghuset No5 i sortimentet: Pilsner, Honeymoon og Mørk...

læs mere
Frisk fisk

Frisk fisk

Friskfanget fisk fra Havnsø FiskFriske fisk, landet i Havnsø, serveret i Vesterlyng Café. Mere frisk og mere lokalt kan det vist ikke blive. Hos Vesterlyng Café køber vi vores friske fisk i Havnsø. Havnsø Fisk, opstart 1. maj 2021, har masser af frisk dansk fisk, som...

læs mere
Nye kartofler og danske jordbær

Nye kartofler og danske jordbær

Nye kartofler og friske jordbær Nyopgravede kartofler Vesterlyng Café får sine lokale nye friskopgravede kartofler fra Torpelund. Torpelund – som ligger i Eskebjerg – er kendt for en høj kvalitet i nyopgravede kartofler, som vi får leveret dagligt. Sorterne er Solist,...

læs mere